Un curs online de joventut usa les bones pràctiques

Notícies

Un curs online de joventut usa les bones pràctiques

En col·laboració amb l’Escola de Formació de l’Acellec (EFA), s’està realitzant un curs online sobre polítiques de joventut que usa com a material pràctic de treball els projectes de bones pràctiques d’aquesta plataforma.

Un curs online de joventut usa les bones pràctiques

Els 20 alumnes del curs, que s’anomena Les claus de les polítiques de joventut, han de realitzar diversos exercicis pràctics a partir de la informació que contenen els projectes de bones pràctiques. És així com es dona compliment, per primera vegada, a un dels objectius inicials del projecte: que els continguts de la plataforma i les conclusions a què permet arribar es converteixin en un instrument útil per a la formació i reciclatge dels professionals en actiu.

Escola EFAL’Escola EFA és un centre de formació que depèn de l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (Acellec) és la organització patronal de referència a Catalunya en l’àmbit del lleure educatiu i sociocultural. L’associació agrupa empreses que, entre d’altres, presten serveis professionals als ajuntaments en matèria de polítiques de joventut. L’Escola EFA compta amb una oferta formativa estable que abasta tots els àmbits possibles del lleure educatiu i sociocultural o de cultura de proximitat. Això inclou, és clar, les polítiques de joventut. Des de fa mig any el centre està impulsant ofertes formatives on-line, a les quals poden accedir amb un descompte els socis de l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut.

Un curs online de joventut usa les bones pràctiques

Un dels primers cursos d’aquesta nova oferta on-line ha estat Les claus de les polítiques de joventut, que aprofita tot el material i informació continguts en la plataforma. S’hi han inscrit vint alumnes i a hores d’ara ja hi ha llista d’espera  per a una segona edició. Entre els alumnes hi ha professionals en actiu de les polítiques de joventut d’arreu de Catalunya i fins i tot d’Andorra. El curs intenta aportar arguments tècnics per defensar i estructurar correctament les polítiques de joventut locals i proposa diversos exercicis pràctics als alumnes, entre els quals destaquen aquells que usen els continguts dels tretze projectes d’aquesta. Els estudiants, a més, han de debatre i argumentar en diferents fòrums a partir de les seves opinions sobre els criteris que fonamenten els projectes.

En finalitzar el curs, a més, l’equip docent demanarà als alumnes que proposin cadascun un projecte de joventut que reuneixi els criteris i valors descrits. Tots els projectes proposats pels alumnes es faran arribar al Consell d’Avaluació de Bones Pràctiques per tal que els prenguin en consideració per a la seva possible inclusió en la plataforma.