25/11 Jornada de Bones Pràctiques a Valls: Polítiques de Joventut per a l’escenari post-COVID

Notícies

25/11 Jornada de Bones Pràctiques a Valls: Polítiques de Joventut per a l’escenari post-COVID

Polítiques de Joventut per a l’escenari post-COVID Fer front als reptes emergents de la pandèmia, l’ocupació i professionalització de les joves, la creació de col·laboracions amb el sector privat pel futur laboral.

25/11 Jornada de Bones Pràctiques a Valls: Polítiques de Joventut per a l'escenari post-COVID

Fer front als reptes emergents de la pandèmia, l’ocupació i professionalització de les joves, la creació de col·laboracions amb el sector privat pel futur laboral de les joves, l’establiment d’espais d’oci segur, integrar a nous col·lectius joves amb els quals s’ha treballat durant la pandèmia, escoltar les necessitats emocionals dels joves, crear xarxes de suport per la saut mental dels joves, incorporar una perspectiva de gènere en les diferents àrees de treball…

El col·lectiu de les joves ha estat un dels més afectats per la pandèmia. Els efectes, encara per veure en tota la seva complexitat, són multidimensionals i han marcat el seu ple desenvolupament com a joves, en àmbits com el mercat laboral, la salut mental o el lleure. Amb la presentació de dues noves incorporacions de projectes de Bones Pràctiques abans de la pandèmia – el Crea2 i el Nits Insòmnia -, així com amb la col·laboració d’un projecte no inclòs, però altament necessari i remarcable – el XarXaJove -, reflexionarem sobre aquests impactes en diferents aspectes de la vida de les joves.

INSCRIPCIÓ A LA JORNADA (aforament limitat)

Des de les arts i la cultura, passant per l’escolta activa, i l’evasió i l’oci, ens preguntarem i respondrem a qüestions similars a les següents: Com podem crear espais que potencien el talent jove a la vegada que els professionalitzen? Com gestionem ara les limitacions d’un context com el de la COVID-19 per garantir als joves un espai segur de xarxa, de desconnexió i de col·lectiu fora dels horaris preestablerts? Com – i quan – escoltem a les joves i fem front a les seves preocupacions? En definitiva, com continuem fent front als impactes de la pandèmia en el futur de les joves de la forma més holística possible?

En aquesta jornada, en la que tindrem l’oportunitat de conèixer a fons tres bones pràctiques, ens endinsarem en la relació dels i les professionals de joventut amb joves, debatrem sobre el paper de la professió, el seu grau d’implicació, rellevància i compromís al voltant de tres temàtiques en el context de la COVID-19: el lleure, l’ocupació juvenil i creació artística i l’escolta i la salut mental de les joves. A més, donada la celebració de les jornades durant el 25N, dia internacional contra les violències masclistes, replantejarem com introduïm en gènere en aquest escenari post-COVID a través d’aquestes activitats amb un debat i activitats participatives finals per a concloure la jornada.

La moderació serà realitzada per la Gemma Collell i l’Erola Giramé, membres de l’ACPJ. 

L’horari previst serà el següent:

10:00h – Benvinguda institucional i presentació jornada, ACPJ i el projecte de bones pràctiques.
10:15h – Presentació dels projectes Crea2, Nits Insòmnia i XarXaJoves.
10:15h – 10:20h – Presentació de la secció de la jornada.
10:20h – 10:40h – Presentació Crea2 (20’) – A càrrec de Noemí Cierco.
10:40h – 11:00h – Presentació Nits Insòmnia – A càrrec de Alberto Puente.
11:00h – 11:20h – Presentació XarXaJoves – A càrrec de Carles Bonete.
11:20h – 11:45h – Preguntes.
11:45h – Descans amb refrigeri.
12:00h – Moderació participativa: Polítiques de Joventut en l’escenari post-COVID-19.
12:00h – 12:30h – Treball en tres subgrups: Ocupació, Oci nocturn alternatiu, salut mental.
12:00h – 12:50h – Posada en comú i petit debat.
12:50h – Comiat

La jornada serà el 25 de novembre a les 10:00h a VallsGenera (Carretera del Pla, 37, 43800 Valls)

Seguiu i participeu a les xarxes amb #bpjoventut2021